vrijdag 16 juni 2017

Vlaggetjesdag: Proef een mooi glas wijn bij de nieuwe haring

Zaterdag 16 juni 2018 is het Vlaggetjesdag in Scheveningen. 

Een traditioneel evenement dat al sinds mensenheugenis de komst van de Hollandse nieuwe haring aankondigt. Dit evenement wordt door honderdduizenden mensen bezocht.Tijdens dit evenement in de Scheveningen Haven is dan ook van alles te doen voor jong en oud. Er is een vlootschouw waar grote en kleinere visserijschepen uitvaren en zorgen voor een spektakel op zee. Haal herinneringen op bij de Oud-Hollandse Kinderspelen waar kinderen de spelletjes spelen die opa's en oma's vroeger speelden. Ga terug in de tijd in Scheveningen met foto's, ansichten en demonstraties van Scheveningse ambachten.

En natuurlijk hap en test je tijdens Vlaggetjesdag de nieuwe haring en drink je er een mooi glas wijn bij! 

Het is altijd lastig om een geschikte wijn te vinden bij een haring. De kenmerken van een lekkere haring zijn dat hij vet en romig is en een zilte smaak bezit.
Bij Le-Connaisseur op de Frederik Hendriklaan 149 in het Statenkwartier van Den Haag, vlakbij de Scheveningse haven hebben we deze dag een paar mooie wijnen openstaan die uitstekend passen bij nieuwe haring. Deze wijnen zijn natuurlijk ook via onze webwinkel te bestellen.

Bij het schenken van wijn bij haring denken we ondermeer aan de Markus Molitor Riesling Haus Klosterberg uit de Moezel regio Duitsland, de Gruner Veltiner van Karl Steininger uit het Kamptal Oostenrijk, een mooie Chablis van Jean Loron uit Frankrijk, een heerlijke Albarino van Mar de Frades uit Rias Baixas Spanje of een Sauvignon Blanc van Nautilus uit Marlborough Nieuw-Zeeland.

U bent allen van harte welkom in onze winkel om de combinatie van wijn en haring te proeven.